Descriere
Semintele de floarea soarelui contin fibre, vitamine (E, B1, B3, B5, B6), acid folic, seleniu, magneziu, cupru, fier, calciu si grasimi sanatoase, nutrienti ce sintetizeaza celulele deteriorate din organism.
Acest produs alimentar natural mentine sanatatea ochilor si a pielii, ajuta la regenerarea celulelor si regleaza digestia si tensiunea arteriala.
Caracteristici
mentine sanatatea ochilor si a pielii;
contribuie la reglarea digestiei;
echilibreaza tensiunea arteriala.
Sugestie de preparare: - Pateu Vegetal
- 1 cana de seminte de floarea-soarelui;
- 2 rosii medii;
- 1 legatura de patrunjel;
- 3 linguri de zeama de lamaie;
- coriandru;
- sare.
Se rasnesc semintele de floarea-soarelui si se adauga in blender, impreuna cu rosiile taiate in sferturi.
Se amesteca pana se obtine o pasta consistenta, adaugandu-se apa (optional).
La sfarsit, se incorporeaza patrunjelul tocat marunt si zeama de lamaie.
Miez de seminte de floarea soarelui - 150 sau 500 grame
Informatii nutritionale/100g:
Valoare energetica - 666 kcal/2754 Kj
Proteine - 22.8 g
Grasimi - 58.8 g (din care saturate 3.3 g)
Glucide - 7.6 g (din care zaharuri 7.2 g)
Sare - 0 g
Fibre - 7.5 g