Nu uita ca poti sa castigi si sa platesti cu puncte de fidelitate

Seminte de Amarant Expandat Herbavit 100 g

Cod produs:
3550
18,00 RON
Pretul include taxa TVA de 9%; Costurile de livrare nu sunt incluse
Disponibil in stoc
Comenzi telefonice - 0728.001.1770728.001.177, Luni - Vineri 9:30 - 18:30
Cod produs:: 3550
  • ×

Descriere

Amarantul (stirul) este bogat in vitamine, minerale, aminoacizi esentiali, fibre. In amarant se regaseste un aminoacid esential, lizina, care are un rol important in arderea grasimilor, creste rezistenta organismului, are un efect benefic asupra metabolismului si inhiba procesul de imbatranire.

Acest produs naturist este ideal pentru persoanele care urmeaza diferite diete de ex. paleolitica, diete pentru vegetarieni, vegani, pentru cei care tin dieta de carbohidrati sau sufera de intoleranta la gluten.

Din cele peste 60 de specii de amarant existente in lume, la noi cresc doar cateva. Una dintre ele este stirul, o planta salbatica cu flori verzi-galbene marunte si reunite ca intr-un spic.

Semintele plantei sunt niste boabe mici care seamana foarte mult cu quinoa.

Ca si quinoa, amarantul este o proteina completa, ceea ce inseamna ca acesta contine toti aminoacizii necesari functionatii organismului. Pentru ca o proteina sa fie completa, aceasta trebuie sa fie formata din 20 de aminoacizi.
Organismul uman poate sintetiza zece dintre acesti aminoacizi, in timp ce restul de zece trebuie luati din alimentatie. Amarantul contine 18 aminoacizi. Cei doi pe care nu ii contine pot fi insa produsi de catre organism.

De vreme ce este o proteina completa, amarantul poate fi o sursa buna de proteine pentru vegetarieni. O ceasca de amarant gatit contine 9.35 de grame de proteine, iar necesarul zilnic pentru o femeie cu varsta peste 18 ani este de 46 de grame de proteine. Pe langa proteine, amarantul mai este bogat si in fibre, calciu si fier, continand si magneziu, fosfor, cupru si mangan. Dintre vitamine, este bogat in vitamina A, vitamina B6, vitamina K, vitamina C, acid folic si riboflavina.

Caracteristici

Ţară origine:
India
Conținut:
100 grame
Cod produs:
3550
Administrare produs

Se poate consuma ca atare sau se poate servi la micul dejun, adaugat in musli, lapte, iaurt sau in supe, salate. Poate fi folosit la prajituri si la produse de panificatie, precum si ca umplutura.

1. Se poate folosi amarant la micul dejun.
Gatit, amarantul are un gust usor dulceag si o consistenta ca de terci.
Se poate prepara in felul urmator: se fierbe o jumatate de ceasca de amarant cu o ceasca si jumatate de apa, timp de 20 de minute pana cand apa se absoarbe in totalitate. Se serveste imediat ce s-a fiert cu fructe, nuci, scortisoara, miere. Daca este lasat sa se raceasca prea mult, va capata o consistenta gelatinoasa.

2. Se poate consuma ca pe popcorn!
Pentru prajirea amarantului, se pune o lingura de seminte intr-o tigaie incinsa bine, fara ulei. Se pune un capac deasupra si se misca tigaia continuu de cum incep primele seminte sa sara (sar asemenea popcornului). Dupa ce semintele nu se mai aud, inseamna ca sunt facute si trebuie scoase rapid intr-un bol ca sa nu se arda. Amarantul va arata ca niste floricele de popcorn in miniatura.

3. Poate fi combinat cu orez brun, pentru a adauga preparatului o aroma de nuca.
Se foloseste un sfert de ceasca de amarant si trei sferturi de ceasca de orez brun (sau orice alta cereala, quinoa, hrisca) si se gatesc asa cum procedati in mod normal. Desi amarantul are o consistenta mai gelatinoasa, daca se foloseste o cantitate mai mica decat cealalta cereala cu care il combinati, va fi pufos si aerat.

4. Se poate folosi pentru supe.
Datorita consistentei sale gelatinoase (seamana cu semintele de chia inmuiate in apa), amarantul este un ingredient perfect pentru a ingrosa supele de legume. Asadar, doua-trei linguri de amarant ar trebui sa fie suficiente pentru a le adauga in supa care fierbe. Amarantul, daca este usor prajit, mai poate fi adaugat si salatelor sau altor preparate pe baza de legume.

Compozitie

Seminte de Amarant expandat, cantitate 100 grame

 

Descriere scurta
  • contine 18 aminoacizi, putand fi considerat o proteina completa;
  • continutul de lizina are un rol important in arderea grasimilor;
  • util in dietele vegetarienilor sau in cazul persoanelor cu intoleranta la gluten.
Descriere Herbavit
Herbavit

Compania S.C. Herbavit S.R.L. a fost infiintata in anul 2006, in Oradea, pentru a introduce produse naturale de calitate si recunoscute in toata Europa si sa faca remarcata pe piata romaneasca o gama larga de produse din plante medicinale, importate din intreaga lume.

Din dorinta de a face ca viata sa merite a fi traita din plin, Herbavit a selectat si reunit sub denumirea de Herba Vita, o serie de produse naturale care sa amelioreze un mare numar de afectiuni, pentru o functionare optima a organismului uman.

Impactul acestor produse naturale asupra oamenilor, confirma faptul ca Herbavit a reusit in ceea ce si-a propus, adica: "Sanatate inainte de toate!"