Descriere
Uleiul din ficat de cod este o sursa ideala de vitamina D si A si de acizi grasi Omega 3, care cumuleaza avantajele vitaminei D pentru fixarea calciului si al Omega 3 pentru dezvoltarea functiei cognitive (sporirea atentiei, reducerea agitatiei, stabilizarea dispozitiei, chiar ameliorarea ADHD si a unor tulburari de comportament a copiilor), ceea ce il face un remediu simplu, natural si eficient in rahitism, dar si in osteoporoza si la refacerea osului dupa fracturi.
La copiii care au consumat constant ulei de peste s-a observat o imbunatatire a functiei cognitive, chiar si ameliorarea ADHD, dar si asigurarea cresterii normale a dintilor (usureaza eruptia dintilor si reduce riscul de aparitie a cariilor) si a oaselor, o buna dezvoltare oculara, favorizand o dezvoltare armonioasa, viguroasa a corpului.
Este deja un lucru dovedit - copiii care iau suplimente cu ulei din ficat de cod sunt mai inteligenti si nu mai sunt afectati de rahitism.
Uleiul de ficat de cod este o sursa importanta, chiar indispensabila, de vitamina D si vitamina A.
Chiar si dupa obtinerea vitaminei D prin sintetiz, Uleiul din ficat de cod a continuat sa fie la fel de popular in Islanda, majoritatea islandezilor consumandu-l cu regularitate, chiar si vara.
Doza obisnuita este între 5 si 10 grame pe zi, dar unele persoane, in special cele in varsta, iau o cantitate ceva mai mare, deoarece s-a observat o crestere a imunitatii si a rezistentei la efort fizic si la stres, o vigoare sporita si mentinerea starii de bine a organismului, in general.
Uleiul din ficat de cod este si o sursa de acizi grasi Omega 3, cumuland avantajele vitaminei D, de fixare a calciului si al Omega 3, care ajuta la diminuarea pierderii de masa osoasa plus multe alte efecte pozitive.
O utilizare indelungata a unor cantitati mari de vitamina D poate avea efecte de supradozare, dar studiile au demonstrat ca un consum moderat si constant de Ulei din ficat de cod ofera un aport optim de vitamina D si nu au fost raportate cazuri de intoxicatii la cei care au folosit Ulei din ficat de cod.
Suplimentele alimentare de buna calitate sunt de o puritate deosebita, tehnologiile noi asigurand eliminarea contaminantilor; contaminantii din apele poluate se acumuleaza in pesti si acestia devin toxici, chiar daca sunt proaspeti.
Caracteristici
Informatii nutritionale/10ml
Energie 340 kJ
Proteine 0 g
Carboidrati 0 g
Grasimi 9,2 g
Compozitie tipica grasimi:
Acizi grasi saturati 1,6 g
Acizi mononesaturati 4,6 g
Acizi polinesaturati 3,0 g
Acizi grasi Omega-3:
- EPA 0,7 g
- DHA 0,9 g
Vitamina A 460 micrograme
Vitamina D3 9,2 micrograme
Vitamina E 9,2 mg
Doza recomandata:
Copii pana la 5 ani: 1 lingurita(5ml)/ zi;
Copii peste 5 ani si adulti: 1 lingura(10ml)/ zi
De retinut: Omega-3 are efect de fluidizare a sângelui, ceea ce e important pentru femeile insarcinate, cele care alapteaza si persoanele care urmeaza o medicatie pentru subtierea sangelui.
Doza se poate imparti in portii, se poate administra inainte sau dupa masa.
Produsul este un supliment alimentar. Consumul de suplimente alimentare nu substituie o dieta adecvata. A nu se depasi doza zilnica recomandata. Cand se pastreaza la frigider Uleiul lichid poate deveni opalescent, ceea ce nu afecteaza calitatea produsului. A nu se depasi doza zilnica recomandata. Pastrati cutia inchisa, la loc uscat, ferit de lumina soarelui. Pastrati la frigider dupa deschidere; stergeti cu grija gatul sticlei dupa utilizare. A nu se lasa la indemana copiilor.
- evitarea bolilor de inima si a aritmiilor, imbunatatirea circulatiei cardiovasculare.
- normalizarea nivelelor trigliceridelor, hipertensiunii si colesterolului.
- are efecte antiinflamatoare pentru articulatii.
Secretul longevitatii islandeze - ulei de peste LYSI.
LYSI proceseaza uleiul de peste cu echipamente de productie de inalta tehnicitate, special realizate pentru prelucrarea integrala a uleiului din ficat de cod, ceea ce include separarea uleiului din ficatul de peste, separarea apei si a impuritatilor de ulei, precum si separarea altor componente valoroase.
Utilajele au fost proiectate astfel incat sa sa se reduca la minimum oxidarea uleiului in timpul purificarii si sa indeparteze gustul si mirosul neplacut din produsul final. De-a lungul mai multor decade, s-a demonstrat ca uleiul de peste dezvolta un organism viguros, rezistent la boli si o minte sanatoasa. Uleiul de peste este un binecunoscut remediu natural, cu efecte benefice in cazul multor afectiuni, printre care rahitism, ostoporoza, circulatie cardiovasculara, aritmii, depresie, stres, oboseala cronica, nivel crescut al colesterolului si trigliceridelor.
Uleiul de peste este studiat permanent pentru calitatile sale, iar cercetarile de specialitate au demonstrat contributia lui la pastrarea sanatatii si au relevat efecte pozitive ale administrarii acestuia asupra sanatatii mintale, reducerii riscului bolilor coronariene, dar si pentru reducerea durerilor articulare si a rigiditatii resimtite dimineata. Mai mult decat atat, uleiul de peste Omega 3 joaca un rol vital in dezvoltatea creierului si a sistemului nervos central.
Obiectivul LYSI este acela de a fi lider international pentru produsele din lipide marine, mentinand strict cerintele de calitate si tehnicitate, conform standardelor internationale ISO 9001, GMP si Pharmacopeei europene.