Melatonina

Supranumit ""hormonul intunericului"", melatonina este deosebit de eficienta in lupta contra insomniilor. In plus, combate radicalii liberi si poate regla sistemul endocrin.

Melatonina este disponibilă ca supliment alimentar și poate fi achiziționată fără prescripție medicală. Suplimentele de melatonină sunt disponibile în diferite forme, cum ar fi comprimate, capsule, gumă de mestecat sau chiar în formă lichidă.

Atunci când decideți să luați un supliment de melatonină, este important să citiți eticheta și să urmați instrucțiunile producătorului. Dozele recomandate pot varia în funcție de vârstă, greutate și alte condiții medicale, iar utilizarea unor doze prea mari sau a unor forme necorespunzătoare poate avea efecte secundare nedorite.

Printre beneficiile melatoninei se numara: reducerea anxietății și a stresului, protejarea împotriva radicalilor liberi avand proprietati antioxidante, susținerea sistemului imunitar, imbunătățirea sănătății cardiovasculare, reducerea tensiunii arteriale și la prevenirea bolilor de inimă.

Printre efectele secundare posibile ale suplimentelor de melatonină se numără somnolența, amețeala, durerile de cap, iritabilitatea și problemele digestive.

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua suplimente de melatonină sau orice alt supliment alimentar pentru a determina dacă acestea sunt sigure și eficiente pentru dumneavoastră.