Descriere
Fructele de Goji (Lycium barbarum) sunt bogate in antioxidanti, mai ales in carotenoizi si zexanthin, care sunt de mare ajutor in protejarea retinei oculare si imbunatatirea vederii.
Produsul este o sursa bogata in antioxidanti, in special carotenoide, care au capacitatea de a reduce riscul de degenerescenta maculara, principala cauza a orbirii in randul persoanelor de peste 55 de ani. Acesti antioxidanti protejeaza organismul impotriva stresului oxidativ, reduc starile de oboseala si intaresc capacitatea de protectie a organismului in fata agentilor nocivi, scazand astfel riscul de aparitie a cancerului.
De asemenea, fructele de goji ofera un continut bogat in vitamina A, care protejeaza pielea si ajuta la mentinerea acuitatii vizuale nocturne.
Complexul de vitamina B din fructele de goji ar putea avea un efect benefic si asupra sanatatii cardiovasculare, prevenind palpitatiile, aritmiile cardiace sau hipertensiunea arteriala.
De asemenea, fructele goji reprezinta o buna sursa de fibre (3 grame la o portie de 28 grame de fruct), care ajuta in procesele de detoxifiere, iar o portie are doar 100 de calorii, ceea ce le transforma in aliati de nadejde in curele de slabire.
Fructele Goji contin 16% din greutatea lor proteina, comparand cu 20% in cazul fripturii. Contin 21 de minerale, sunt o sursa excelenta de potasiu (mai mult decat bananele), fiind de fapt cea mai buna sursa de potasiu din randul plantelor.
Goji contin 18 aminoacizi in special arginina, l-glutamina si leucina. Contin de doua ori mai multa vitamina C decat portocalele si sunt cea mai importanta sursa naturala de vitamina B1 (tiamina), precum si cantitati importante de Vitamina B3 (niacina). De asemenea, contin mai multa vitamina A decat morcovii si datorita indicelui glicemic care este 29, deci foarte scazut, exercita doar o slaba influenta asupra nivelului zaharului in sange.
Proprietatile benefice ale acestui aliment natural:
- previne aparitia starilor de oboseala si surmenaj;
- imbunatateste fertilitatea;
- ajuta la pierderea in greutate si tonifierea organismului;
- reduce nivelul colesterolului si trigliceridelor;
- favorizeaza detoxifierea organismului;
- ajuta la cresterea imunitatii.
Caracteristici
Se consuma ca atare 10-30 gr/zi sau in amestec cu alte seminte sau nuci.
Recomandari: A se consuma in maxim 2 luni de la deschiderea ambalajului. A se consuma de preferinta, pana la data marcata pe ambalaj. A se pastra de preferintra in locuri ferite de caldura, umiditate si lumina excesiva.
Fructe uscate de Goji
- previne aparitia starilor de oboseala si surmenaj;
- ajuta la mentinerea acuitatii vizuale;
- indicate pentru pierderea in greutate si detoxifierea organismului;
- reduce nivelul colesterolului si trigliceridelor.