Descriere
Produsul Flori de soc de la Favisan favorizeaza detoxifierea organismului prin cresterea diurezei, transpiratiei si efectului laxativ. Contribuie la reducerea starilor febrile si a acumularii de fluide in corp. Diminueaza durerea pe traiectul unui nerv si este benefice pentru reducerea procesului inflamator la nivelul tractului respirator.
Este folosit in mod traditional ca adjuvant in urmatoarele situatii:
- detoxifiere;
- acumulare de fluide in corp;
- afectiuni respiratorii.
Caracteristici
- cate 1 capsula de 3 ori pe zi, inaintea meselor, pana la restabilirea starii de bine.
Flori de soc (Sambuci flos), cantitate 300 mg, dzr -
- sprijina detoxifierea organismului, datorita imbunatatirii diurezei si efectului laxativ;
- reduce starile febrile si inflamatiile de la nivelul tractului respirator.
Despre Favisan: in urma cu 35 de ani, ca absolventa a Facultatii de Inginerie Chimica din Timisoara, Virginia Faur a intrat in lumea inventatorilor, brevetand un unguent antireumatic. A fost primul pas pe un drum ce avea sa-i deschida perspective nebanuite. Au urmat alte preparate medicamentoase: pentru otite, afectiuni hepato-biliare, ingrijirea tenului, stoparea evolutiei diabetului si chiar pentru inhibarea proliferarii anarhice a celulelor, asa cum se intampla in boala canceroasa. Pasiunea pentru studiul plantelor a fost rasplatita prin noi brevete de inventator. Industria romaneasca de medicamente nu s-a aratat interesata de aceste brevete, in schimb firme din Italia, Olanda si Germania i-au solicitat colaborarea. A participat la simpozioane de inventica. Palmaresul cercetarii pe cont propriu a insumat, la finele anului 1989, 106 inventii, majoritatea medicamente.
In anul 1991, Virginia Faur a participat la Congresul Mondial de Farmacologie si stiinte Farmaceutice, la Washington, iar, in 1992 si 1994, la alte doua congrese, in Germania, ocazie cu care a devenit membru al Federatiei Internationale de Farmaceutica. In anul 1992, Virginia Faur a demarat productia de ceaiuri, lotiuni si unguente.
In urmatorii doi ani, s-a ridicat edificiul de astazi, personalul sporind la 35 de persoane, iar, cand si acest spatiu a devenit neincapator, in anul 1996, s-au construit spatii de productie pe o suprafata de 750 m.p., un depozit pentru plante in suprafata de 650 m.p., carora ulterior li s-au adaugat alte spatii destinate productiei, in afara orasului, iar numarul angajatilor a ajuns la 55.
Intre timp, productia s-a diversificat mult: de la patru produse, la peste 500. Dotarea cu aparatura de laborator, masini si utilaje moderne asigura sporirea considerabila a productivitatii si a volumului productiei.