Descriere
Ce contine:
Secara contine proteine, substante minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, mangan), vitamine E, B, aminoacizi (triptofan, lizina, tirozina s.a.), fibre.
Istoric:
Secara exista inca din Antichitate. Era parte din flora spontana din zona Asiei Mici, de unde s-a raspandit in Europa. Faina de secara este macinata pe o moara traditionala cu pietre. Prin macinarea lenta nu se altereaza calitatile cerealelor, faina avand o calitate superioara comparativ cu fainurile obtinute prin macinare pe moara industriala, la viteze mari, cand bobul este incalzit la temperaturi de 80 grade.
Cum actioneaza:
Aduce un aport de vitamine si minerale organismului. Fibrele contribuie la o digestie sanatoasa si la un tonus general mai bun. Triptofanul ofera indivizilor care consuma faina de secara o stare de bine.
Pentru ce recomandam:
Recomandam faina de secara in stari de demineralizare si in carente de vitamine. Este benefica si in restabilirea sanatatii sistemului digestiv.
Cum se consuma:
Este utilizata in realizarea de preparate de brutarie si patiserie
Caracteristici
Secara contine proteine, substante minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, mangan), vitamine E, B, aminoacizi (triptofan, lizina, tirozina s.a.), fibre.
Secara contine proteine, substante minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, mangan), vitamine E, B, aminoacizi (triptofan, lizina, tirozina s.a.), fibre