Nu uita ca poti sa castigi si sa platesti cu puncte de fidelitate

Quinoa Herbavit 500 g

Cod produs:
3559
15,00 RON
TVA inclus; Costurile de livrare nu sunt incluse
Disponibil in stoc
Comenzi telefonice - 0728.001.1770728.001.177, Luni - Vineri 9:30 - 18:30
Cod produs:: 3559
  • ×

Descriere

Quinoa este o planta care face parte din familia cerealelor. Boabele de quinoa sunt niste sfere mici, galbene si turtite, avand un diametru de la aproximativ 1,5 pana la 2 mm.

Quinoa era un aliment de baza al vechilor incasi, care o numeau “cereala-mama”.

Quinoa este incadrata in categoria superalimentelor, alaturi de semintele de in, germeni, mei, lucerna, aloe vera, orz verde, patrunjel, alge marine, stevie, floarea-soarelui, alge salbatice verzi-albastre.
Este foarte apreciata datorita continutului bogat in proteine, fier, calciu, potasiu, magneziu (potasiul si magneziul ajuta la functionarea optima a sistemului circulator, prevenind ingrosarea arterelor), zinc, vitamina E, seleniu, mangan, cupru, fosfor si fibre.

Magneziul, zincul, seleniul si vitamina E au un rol benefic in prevenirea aparitiei bolilor de inima si a diabetului, contribuind si la controlul greutatii. In plus, quinoa contine si riboflavina, o vitamina din grupul B, ce contribuie la reducerea aparitia migrenelor.

Boabele de quinoa reprezinta o sursa bogata de proteine care furnizeaza organismului toti cei 9 aminoacizi esentiali, printre care si lizina, un aminoacid necesar in dezvoltarea si cresterea trupului, dar si in refacerea tesuturilor.

In boabele de quinoa se gasesc proteine mai usor de digerat decat cele din carne, arata dr. Gillian McKeith, in volumul “Hrana vie pentru sanatate. 12 superalimente naturale pentru intarirea sanatatii”. In plus, sunt o sursa extraordinara de calciu mai usor de asimilat de organism decat calciul din lapte.

Desi nivelul proteic al boabelor de quinoa este comparabil sau il depaseste pe cel al multor tipuri de carne, aceasta forma de proteina vegetala nu produce colesterol sau o rigidizare a arterelor. Mai mult, quinoa reduce cantitatea de grasimi din sange si previne formarea placilor de aterom, reducand riscul de atac de cord. Consumul frecvent de quinoa, in special sub forma de germeni, scade riscul problemelor cardiace.

Pe langa proteine sale unice, quinoa contine, de asemenea, amidon, zaharuri, ulei (continut ridicat în acid linoleic esential), fibre, minerale, si vitamine. Boabele de quinoa sunt bogate in vitaminele A, C, D, E, K si vitamine din grupa B-urilor. De asemenea, reprezinta o sursa buna de fier, calciu, crom, cupru, fluor, iod, magneziu, potasiu, seleniu, zinc. Datorita vitaminelor si mineralelor, quinoa stimuleaza sistemul imunitar.

Specialistii in nutritie recomanda mamelor sa inlocuiasca budinca de ovaz pe care o dau copiilor cu budinca de quinoa. Aceasta cereala intareste rinichii. Forta rinichilor copilului ii influenteaza cresterea, dezvoltarea si capacitatea de a invata.

Dr Gillian McKeith enumera si alte beneficii ale consumului de quinoa, datorate tot stimularii functiei renale: “Auzul bun, respiratia sanatoasa, starea parului, lipsa problemelor urinare, producerea maduvei osoase, functionarea creierului, dintii si oasele puternice, toate depind de buna functionare a rinichilor”.

Boabele de quinoa incoltite sunt recomandate pentru tratarea tulburarilor cauzate de ficatul lenes: oboseala, alergii, balonare, indigestie cronica, puls slab. Quinoa contine mai mult calciu decat laptele, ajungand astfel la intarirea scheletului, a oaselor si cartilajelor. Astfel, quinoa poate fi un bun factor de protectie impotriva artritei, degradarii oaselor, malabsorbtiei calciului si a altor dereglari similare.

O ceasca de quinoa (gatita) contine 5 grame de fibre. Fibrele favorizeaza mentinerea sanatatii tractului digestiv si prevenirea bolilor cardiovasculare. In plus, Quinoa are si un puternic efect antioxidant, protejand organismul impotriva actiunii radicalilor liberi. Comparativ cu alte cereale, in compozitia boabelor de quinoa se afla lignani, fitonutrienti eficienti in prevenirea cancerului si a afectiunilor inimii.

Pentru ca nu contine gluten, boabele de quinoa pot fi consumate de persoanele care sufera de boala celiaca. Aceasta cereala prezinta efecte pozitive si asupra colonului, sustinand dezvoltarea bacteriilor "bune" din intestine.

Quinoa contribuie la imbunatatirea memoriei. Este bogata in vitamina B9, care intarzie imbatranirea creierului. Totodata, fierul continut de quinoa ajuta la eliberarea oxigenului in sange si mentine volumul creierului.

Caracteristici

Ţară origine:
Bolivia
Conținut:
500 grame
Cod produs:
3559
Administrare produs

Quinoa ooate fi folosita in preparate culinare, in amestec cu diverse legume, in supe, salate, pilafuri sau ca si garnitura.

Mod de preparare: 
Se spala bine inainte de utilizare si se adauga in apa fiarta, cu putina sare (o parte de quinoa cu doua parti de apa). 
Timp de fierbere recomandat: 15-20 de minute.

Compozitie

Boabe de Quinoa, cantitate 500 grame

 

Descriere scurta
  • contine proteine mai usor de digerat decat cele provenite din carne;
  • este bogata in fibre, vitamine, minerale si aminoacizi esentiali;
  • contine calciu mai usor de asimilat decat cel din lapte;
  • indicata femeilor insarcinate sau celor care alapteaza, bebelusilor si persoanelor cu intoleranta la gluten.
Descriere Herbavit
Herbavit

Compania S.C. Herbavit S.R.L. a fost infiintata in anul 2006, in Oradea, pentru a introduce produse naturale de calitate si recunoscute in toata Europa si sa faca remarcata pe piata romaneasca o gama larga de produse din plante medicinale, importate din intreaga lume.

Din dorinta de a face ca viata sa merite a fi traita din plin, Herbavit a selectat si reunit sub denumirea de Herba Vita, o serie de produse naturale care sa amelioreze un mare numar de afectiuni, pentru o functionare optima a organismului uman.

Impactul acestor produse naturale asupra oamenilor, confirma faptul ca Herbavit a reusit in ceea ce si-a propus, adica: "Sanatate inainte de toate!"