Descriere
Rooibos este numele unei plante din sudul Africii, incadrata in familia leguminoaselor. Denumirea de rooibos inseamna "tufis rosu" si se refera la faptul ca frunzele plantei, subtiri ca niste ace si de un verde luminos, devin rosii dupa prelucrare.
Infuzia frunzelor de rooibos usor fermentate si uscate constituie un ceai cu gust deosebit, avand o usoara aroma de miere, ce contine cantitati semnificative de oligo si micro elemente, cat si de bioflavonoide cu actiune preponderent antioxidanta.
Rooibos nu contine cafeina sau alt tip de metilxantine si are un continut redus de taninuri. Efectul revigorant si reconfortant al infuziei de rooibos este rezultatul exclusiv al nutrientilor esentiali din aceasta bautura cu gust deosebit.
Caracteristici
Frunze uscate de Aspalathus lienaris.
Peste un pliculet de ceai se toarna o cana de apa in clocot si se lasa acoperit 3-5 minute.
Se scoate pliculetul de ceai.
Se bea o cana de ceai preparata, indulcit dupa gust, de 2-3 ori pe zi.
nu contine cafeina;
este bogat in bioflavonoide;
efect revigorant si reconfortant.